četvrtak, 1. studenoga 2018.

Vadim Zeland - Transurfing 4 : Upravljanje stvarnošću

U svakodnevnoj stvarnosti čovjek živi pod utjecajem okolnosti i nije sposoban značajnije utjecati na tijek događanja. Život se "događa" slično kao što se događa u nesvjesnom snu. Događaji se odvijaju zadanim putem ne obraćajući pozornost na vaše "želim" ili "ne želim". Moglo bi se pomisliti da je tu fatalnu neizbježnost nemoguće obuzdati. Zapravo, iz takvog položaja postoji savršeno neočekivani izlaz. Čovjek ne sluti da je zarobljen u zrcalnoj iluziji.

Stvarnost ima dva oblika: fizički, koji možemo dotaknuti rukama, i metafizički, koji se nalazi izvan granica percepcije, ali nije ništa manje objektivan. U određenom smislu svijet je beskrajno dvostruko ogledalo - na jednoj se strani nalazi materijalni svemir, a na drugoj se prostire metafizičko prostranstvo varijanti - informacijska struktura u kojoj se čuvaju scenariji svih mogućih događaja. Broj varijanti je beskonačan kao stoje beskonačna količina dopuštenih položaja točke na koordinatnoj ravnini. U prostranstvu varijanti zapisano je sve što je bilo, što jest i što će biti. Odatle nam dolaze snovi, vidovitost, intuicija i spoznaje.

Čovjek opčinjen ogledalom vjeruje da je odraz u njemu prava stvarnost. Zrcalni efekt stvara iluziju kao da izvanjski svijet postoji sam po sebi i da se njime ne može upravljati. Zbog toga život postaje sličan igri u kojoj vi ne određujete pravila. Naravno, dopušteno vam je pokušavati utjecati na ono što se događa, ali ste lišeni glavne stvari: nisu vam objasnili kako da se iz pijuna pretvorite u onoga koji pomiče pijune.

U četvrtoj knjizi o transurfingu govori se o tome zašto je upravljanje stvarnošću moguće i što ga ometa. Možete se osloboditi iluzije odraza i probuditi se u svojem zrcalnom snu u stvarnosti.

U knjizi autor razmatra konkretna pitanja koja nas sve zaokupljaju:

Kako svoj seksualni život učiniti uspješnim te se riješiti krivnje i osjećaja manje vrijednosti? Kako postići slavu i uspjeh? Je li moguće osloboditi se ovisnosti? Možemo li se vratiti zdravom i prirodnom načinu života, a ipak biti dio suvremenog društva? Što je iskonski cilj svakog živog bića i imaju li životinje i biljke svijest i osjećaje? Sjećaju li se djeca prošlih života i zašto s vremenom gube jedinstvo duše i razuma s kojim se rađaju? Tko su indigo djeca i zašto dolaze? Postoji li reinkarnacija? Kako poimati Boga - kao strogog vladara ili dobrohotnog roditelja?

Mudro i suosjećajno Zeland nam još jednom dokazuje koliko je transurfing moćna tehnika koja vam može pomoći promjeniti svoje poimanje sebe i stvarnosti koja vas okružuje.

Knjigu možete preuzeti OVDJE

1 komentar:

  1. Hvala zista sa uzivanjem citam ove mudre i korisne knjige.Ako ima neko da mi ponudi drugi veb zaskidanje knjige bicu sretna.Liki

    OdgovoriIzbriši