petak, 27. prosinca 2019.

A. De Mello - Buđenje

Antoni de Melo rođen je 1931. godine u Bombaju (Indija). Prvobitno teolog i psihoterapeut, na kraju je postao duhovni učitelj. Umro je 1987. god. u Newyorku. Čitavog života se trudio otvoriti oči ljudima, kako bi postali svijesni sebe i vrijednosti postojanja. Ova knjiga je stenogram posljednjih njegovih predavanja, posvećenih istini, ljubavi i duhovnom prosvetljenju. Pred nama je njegova životna filozofija , putokaz ka buđenju duha i novom životu da bismo najzad videli jasno, pogledom koji nije zamagljen strahom i željom, i da hrabro živimo sada i ovdje, proživljavjući svaki novi trenutak svježinom djeteta.

Buđenje svijesti je de Mellov najčitaniji vodič u duhovni život i već se čvrsto ukorijenio kao suvremena klasika duhovnosti. Ispunjen je vedrinom, samilošću i shvaćanjem ljudske duše te pomaže čitatelju u razumijevanju značaja onog što autor naziva svjesnost, da bismo razumjeli sebe same i svijet oko nas.

Protkana anegdotama i pričama, uz osnovne upute i vježbe samopomoći, ova knjiga riznica je mudrosti i praktičnih savjeta. Autor raščlanjuje opće sadržaje, poput promjena u životu, sreće, trpljenja i gubitka te nam daje smjernice kako se nositi s ljubavlju, srdžbom, strahom.

Jedan od najdarovitijih duhovnih učitelja 20. stoljeća, Anthony de Mello širom svijeta je poznat po svojim meditacijskim seminarima, tečajevima i terapijama koje je vodio do svoje prerane smrti 1987. Autor je i niza tekstova, među kojima posebno mjesto zauzima knjiga Buđenje svijesti.

Knjigu možete preuzeti OVDJE.

1 komentar: