srijeda, 9. ožujka 2016.

Esther i Jerry Hicks: TRAŽI, I BIT ĆE TI DANO

Već desetljećima niti jedan kanalizirani tekst nije izazvao takvu pažnju svjetske javnosti kao poruke Abrahama koje prima Esther Hicks. Esther, uz pomoć supruga Jerryja, poruke je objavila u nekoliko knjiga koje su odmah postale svjetski bestseleri. U srcu ovih učenja leži najmoćniji Zakon Svemira, Zakon Privlačenja. Ono nas uči kako djelovati u najširem smislu ove riječi - kako biti, činiti ili ostvariti bilo kakvu želju koja vam pričinja zadovoljstvo.

Ova knjiga je jedinstvena u čitavom izdavaštvu - imate sreću što ćete moći zaviriti u svijet onih koji su neprekidno povezani s Energijom Izvora. Štoviše, ovi glasovi Duha govore jezikom koji razumijete i koji ćete isti tren moći pretvoriti u akciju. Oni vam nude ni manje ni više nego nacrt za razumijevanje i mijenjanje vlastite sudbine.

Živimo u svemiru vibracija. Kako je Einstein jednom primijetio, «Ništa se ne događa dok se nešto ne pokrene» - što znači, sve vibrira na točno određenoj mjerljivoj frekvenciji. Ako razbijete čvrsti svijet na manje i sitnije sastavne dijelove, vidjet ćete da je ono što vam se čini čvrstim zapravo ples - ples čestica i praznog prostora. Ako dođete do najmanjih od tih kvantnih čestica, otkrit ćete da one izlaze iz izvora koji tako brzo vibrira da ne dopušta svijet u kojem bi postojao početak i kraj. Ova najviša i najbrža energija naziva se Energijom Izvora. Vi i svatko i sve poteklo je iz ove vibracije, a zatim se prebacilo u svijet stvari, tijela, umova i ega. Kad smo napustili ovu Energiju Izvora u svom tijelu i umu, preuzeli smo na sebe cijeli svijet problema, bolesti, oskudice i strahova.

Učenje Abrahama je, u osnovi, usmjereno na to da vam pomogne da se, u svakom pogledu, vratite tom Izvoru iz kojeg potječu i u kojeg se vraćaju sve stvari. Ova Energija Izvora izgleda i čini se poput onog što sam dotaknuo u svojoj knjizi Snaga namjere. Međutim, iz svakog odlomka ove knjige vidljivo je da vam Abraham nudi ovu prosvjetljujuću mudrost na način da s tim Izvorom budete sto posto povezani i da u tu povezanost nikad ne posumnjate. Zato ovu knjigu nazivam prekretnicom u izdavaštvu. (Wayne Dyer)


TKO JE ABRAHAM?


Zovu nas Abraham i obraćamo vam se iz Nefizičke dimenzije. Naravno, morate znati da ste i vi nastali iz Nefizičke dimenzije, tako da nismo toliko različiti jedni od drugih. Vaš fizički svijet nastao je iz projekcije Nefizičkog. Zapravo, vi i vaš fizički svijet produžeci ste Nefizičke Energije Izvora.

U ovom Nefizičkom carstvu ne koristimo riječi jer nam jezik nije potreban. Nemamo ni jezik kojim bismo pričali ni uši kojima bismo slušali iako savršeno komuniciramo jedni s drugima. Naš Nefizički jezik zapravo je vibracija, a naše Nefizičke zajednice ili obitelji temelje se zapravo na namjeri. Drugim riječima, mi vibracijski zračimo ono što jesmo, a oni sa sličnom namjerom okupljaju se zajedno. To vrijedi i za vaš fizički svijet iako je većina vas zaboravila da je to tako.

Abraham je obitelj Nefizičkih Bića koja su se prirodno okupila putem svoje moćne namjere da podsjetimo vas, naše fizičke produžetke, na Zakone Svemira koji upravljaju svim stvarima. Namjera nam je da vam pomognemo da se prisjetite da ste produžeci Energije Izvora, da ste blagoslovljena, voljena Bića i da ste došli u ovu fizičku vremensko-prostornu stvarnost da biste radosno stvarali.

Knjigu možete skinuti OVDJE.

3 komentara:

  1. Poštovani,
    Na ovo vaše zapažanje ili bolje reći na zapažanje autora ove knjige, želim da dam svoj komentar. Smatram da zaista postoji jedno univerzalno biće, duh, koji je izvor života. To biće je stvorilo svu postojeću energiju i materiju, a to znači i nas same. Verujem takođe, da to biće ne stvara nasumice, već sa namerom i određenom svrhom. Dakle, i nas ljude je stvorilo sa određenom svrhom. Verujem na osnovu onoga što je stvoreno ovde na zemlji, da je to sve stvoreno za nas, ljude. To pokazuje koju mudrost ima to biće, takođe moć i ljubav. Naša čula su facinatna: čulo vida, sluha, mirisa, ukusa i dodira. Evolucija nema odgovor na pitanje:Zašto posedujemo ta čula, kada nam ona nisu neophodna za život? Jer gluva osoba opet živi, slepa isto, itd. Pogledajmo samo predivan zalazak sunca, neki prirodni pejzaž, itd. Ko se od nas tome ne raduje, divi? Verujem takođe da to biće želi da mi znamo za njega i da je se ono predstavio nama ne samo vizijskim putem, već i pisanim putem, a to je preko Biblije. U Bibliji ovo biće koje je nas stvorilo, sebe naziva imenom Jehova. On nas tu poziva da ga upoznamo, kao našeg Oca nebeskog. Otkriva nam kako možemo da mu se približimo i koji je smisao našeg postojanja. Naravno, on nas ne prisiljava na to, jer nam je dao slobodnu volju. U toj knjizi jasno su izložena njegova merila za dobro i zlo. Pored toga i načela koja onaj koji želi da se približi njemu treba da ih se drži. Praktikujući ta merila i načela ja sam se lično uverio da kvalitet mog života je u boljem stanju. I to je sasvim normalno. Jer ta merila i načela se temelje na Neprolaznoj ljubavi. Tako da svako od nas ko bude želeo da upozna Jehovu Boga, razumete da je smisao našeg života, ljubav. Ljubiti ili voleti Jehovu Boga, celim srcem, dušom, mislima i snagom, kao i svog bližnjeg kao samog sebe, TO JE SMISAO NAŠEG ŽIVOTA, NAŠEG POSTOJANJA,kao što je ptice smisao života da leti. Probajte da živite drugačije, van načela koja su izložena u Bibliji, bićete nesrećni. Zašto su ljudi danas ovakvi kakvi su? Nesrećni, depresivni, psihički poremećeni, sebični, pohlepni, nasilni, neprijatelji jedni drugima, itd. Upravo zato što ne poštuju merila i načela koja nam je Bog dao za naše dobro. Ne možemo očekivati da budemo zdravi, ako se ne zdravo hranimo fizičkom hranom. Isti je princip i što se tiče našeg duha, našeg karaktera. Pre nego što sam počeo da usvaja merila i načela koja su izložena u Bibliji, moj život je bio neuredan. Međutim, sada je to sasvim drukčija stvar. To mogu da posvedoče mnoge osobe koje su primenom načela iz Biblije, postali bolje osobe, bolje majke, očevi, deca, komšije, radnici, itd. Ovo što sam vam napisao je potpuna istina, ja ne lažem. Predlažem vam da odete na iternetsku stranicu JW.ORG i tamo pronađite rubriku:Životne priče i sami se uverite u sve ovo.
    Toliko od mene.

    Srdačan pozdrav i svako dobro!

    OdgovoriIzbriši