subota, 6. listopada 2018.

Helmut Wandmaker - Želiš li biti zdrav? Zaboravi kuhanje!

Na 760 stranica autor i praktikant razlaže uzroke ljudskih tjelesnih tegoba koje sustižu čovjeka zbog prehrane mrtvom, vatrom uništenom hranom.

Pisac je dugogodišnji oduševljeni praktikant zdravog načina života pa iskustveno i oduševljeno potiče čitatelja da ga u tome slijedi. Jer to je jedini ispravni put za održavanje zdravlja i vitalnosti do kraja života.

U ovoj opsežnoj, ali iscrpnoj i nadasve razumljivoj knjizi prepunoj korisnih savjeta, autor odlučno zastupa stajalište o tome kako većinu današnjih bolesti, pa i onih najtežih, možemo nadvladati jedući nekuhanu, odnosno prijesnu, sirovu hranu. Ona je, naime, jedina hrana koja sadrži enzime prijeko potrebne za život našeg organizma, dok ih u kuhanoj hrani nema. Dakle, načelo svakog liječenja je samoliječenje organizma. Stav je autora kako naš organizam vapi za aminokiselinama, a ne za gotovim životinjskim bjelančevinama, kako je mlijeko namijenjeno teladi dok je odraslima neprobavljivo, kako je post najbolja operacija dok je kruh krivac za nastajanje brojnih bolesti i dr.

Mnogi su čitanjem te knjige započeli radikalno obnavljati svoje zdravlje.

Broj komentara: 6:

  1. Sva hrana je mrtva u trenutku unosa u organizam. Temperatura ubija bakterije, parazite, i cini neke opasne materije bezopasnim (npr zasto se krompir ne jede sirov), kao i sto olaksava unos hranljivih materija koje su inace zasticene celijskim membranama i zidovima. Enzime ne mozete dobiti iz hrane, oni se stvaraju iskljucivo unutar naseg tela. Ne nasedajte na bilo koju knjigu koja vam prodaje ideju kako je sirova hrana superiornija od bilo kako obradjene. Nije, i mozete se sasvim besplatno informisati o prednostima kuvanja. Naravno, treba imati balans, neke stvari je korisnije uzimati sveze (npr voce). Ali ne treba biti iskljuciv. Pamet u glavu, ovo je opasno vreme u kom su netacne informacije obilato dostupne i napisane u dovoljno prostoj formi da laici mogu da ih razumeju i pritom ih usvajaju jer ne razumeju o cemu pricaju naucnici i lekari koji se izrazavaju kompleksnije. Zapamtite - prirodno ne znaci zdravo, samo znaci "nalazi se u prirodi". I bolesti su prirodne. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo proitajte knjigu, pa onda komentirajte...čovjek je ispričao svoja iskustva...prelazio na biljnu sirovu ishranu i vračao se na kuhanu nekoliko puta...vračale su mu se bolesti i simptomi svaki put kad se vratio na kuhano a nestajale kad bi se vratio na sirovo...čak mu je i sjeda kosa ponovno dobila pigment...čuda se događaju, na jednostavnoj sirovoj biljnoj ishrani...i nije on jedini puno je ljudi na toj ishrani zdravih izlječenih i od najtežih od kojih je medicina digla ruke ;) ...otvorite se za nova znanja i ne vjerujte slijepo svemu što ste učili u školi ;)

      Izbriši
  2. Nemate pojma procitajte knjige butenko porodica se izlecila prelaskom na sirovu hranu takode brojs koji nakon gladovanja kod lecenja raka preporucuje sirovu hranu od gintera a i kura grozdem cija se autorica izlecila od raka ali joj se vracao dok nije presla na sirovu hranu a da ne spominjem desetak drugih knjiga i dugovecne narode cija se ishrana bazira na sirovoj hrani

    OdgovoriIzbriši