subota, 20. listopada 2018.

Wolfgang Spiller - U crijevu vreba smrt

Medicina zastupa godinama shvaćanje da su mikrobi neprijatelji čovjeka i da se protiv njih mora boriti svim silama. Da bakterije mogu međutim biti čovjekovi prijatelji, saznajemo kroz suživot mikroorganizama crijeva s čovjekom. O toj simbiozi, koja je za čovjeka od egzistencijalna značenja, ovise mnoge životno važne funkcije, kao na primjer probava hrane, stvaranje vitamina, primanje i iskorištavanje hranjivih tvari, funkcija našeg imunološkog sustava, detoksikacija itd.

Pogrešnom prehranom, antibioticima i hormonskim liječenjem nanosi se znatna šteta tom sustavu, oslabljuje se njegova funkcija i obrambena sposobnost. Kao posljedica nastupaju bolesni poremećaji koji više ili manje oštećuju organizam. Te povezanosti objašnjava Iječitelj Wolfgang Spiller u svojoj knjizi. On opisuje sve bolesti koje su povezane s crijevom, one lakše kao na primjer proljev ili nadimanja, te teška oboljenja kao što je na primjer Morbus Crohn, crijevni polipi ili rak crijeva, i stručno predstavlja metode pregleda, te alternativne metode liječenja i terapijske oblike.

Knjiga Wolfganga Spillera pridonosi tome da svatko od nas stekne bolje razumijevanje za ona najsitnija živa bića u našem probavnom sustavu i njihov doprinos našemu zdravlju.
Na ovom linku možete preuzeti knjigu.


Nema komentara:

Objavi komentar