ponedjeljak, 17. srpnja 2017.

Don Miguel Ruiz - Četiri sporazuma sa samim sobom

U "Četiri sporazuma sa samim sobom" Don Miguel Ruiz otkriva izvor uvjerenja koja nas ograničavaju, koja nam oduzimaju radost i uzrokuju nepotrebnu patnju. Utemeljena na drevnoj toltečkoj mudrosti, "Četiri sporazuma sa samim sobom" nude moćan obrazac ponašanja koji vrlo brzo može preobraziti naše živote i dovesti do novog iskustva slobode, prave sreće i ljubavi.

Prvi sporazum - Neka tvoja riječ bude besprijekorna

Govor neka ti bude čestit. Izgovaraj samo ono što doista misliš. Izbjegavaj iskorištavati riječ kako bi govorio protiv sebe, ili ogovarao druge. Moć svoje riječi usmjeravaj prema istini i ljubavi.

Drugi sporazum - Ništa nemoj shvaćati osobno
Ništa što drugi čine nije zbog tebe. Ono što drugi kažu i čine samo je projekcija njihove vlastite stvarnosti, njohovoga vlastitog sna. Kad te mišljenja i postupci drugih ne mogu dosegnuti, više nećeš biti žrtvom bespotrebnih patnji.

Treći sporazum- Ne pretpostavljaj
Pronađi hrabrost kojom ćeš postavljati pitanja i izražavati ono što doista želiš. Drugima se obraćaj koliko možeš razumljivo, da tako izbjegneš nesporazume, tugu i nevolju. Samo s ovim jednim uvjetom možeš potpuno preobraziti svoj život.

Četvrti sporazum - Uvijek daj sve od sebe
Ono najbolje što daješ mijenjat će se iz trenutka u trenutak; bit će različito u trenucima kad si zdrav, a opet različito kad si bolestan. U svim okolnostima pružaj najbolje od sebe, i izbjeći ćeš prosuđivanje i zloupotrebu samoga sebe, kao i žaljenje.

Knjigu možete skinuti na ovom linku.

Broj komentara: 5: